Quote Top 100 Jonge Miljonairs 2017

Joseph Klibansky in de Quote Top 100 Jonge Miljonairs 2017

In this year's Quote Top 100 young millionairs they descided to nominate Joseph Klibansky with the 93th place.

[Dutch]

De 12e editie van Quote's Top 100 Jonge Miljonairs is niet alleen rijker dan ooit, ook heeft de elitelijst voor junior miljonairs een nieuwe nummer 1. Maar er is meer: De miljoenensnoepwinkel is niet langer een monopolie voor IT-bazen met betaknobbel: retrohandel is bezig aan een comeback. De nieuwste generatie succesvolle jonge selfmade-ondernemers verkoopt fietsen, aardbeien, springkussens, vlees en confetti.

Laten we er niet omheen draaien: in wat alweer de twaalfde versie is van de Top 100 Jonge Miljonairs-hitparade valt voornamelijk op dat in Nederland het entrepreneuriale succes uit alle producthoeken en windstreekgaten spuit. Onze casio’s sloegen dit jaar op tilt dankzij de immense toename van het aantal miljoenen die deze topselectie van selfmade-ondernemers, geboren na 1976, bijeen sprokkelde. Honderd rekensommen later stokte de teller op €2,367 miljard, een stijging van maar liefst 45,5 procent.

De persoon die hier het meest voor verantwoordelijk is luistert naar de naam Jitse Groen, de Thuisbezorgd-oprichter die we op zijn 39e uitzwaaien als nieuwe nummer 1 dankzij een beursgang die hem een vermogensstijging van ruim 700 procent oplevert. Maar de waarde van niet minder dan 25 hagelnieuwe succesnummers valt niet te onderschatten. De €221 miljoen die zij aan tafel brengen zijn afkomstig uit lucratieve handeltjes in de meest diverse producten.

We zeggen ‘welkom’ tegen een jongen die vanaf zijn zeventiende aardbeien teelt in de Betuwe, een twintiger die al minstens €9 miljoen verdiende met ebikes en een fortuinlijke Overijsselse springkussenbaas. En dan is Bram Veroude, de Brabander achter special effects-feestwinkel MagicFX nog niet eens langsgeraasd met zijn confettikanonnen. Neemt overigens niet weg dat de hoogste entree uit de spijkerharde private equity-hoek komt: Parcom-partner Bas Becks heeft met driftig wheelen en dealen al €15 miljoen verdiend.

Waar wij ook bijzonder blij van worden is de daling van de gemiddelde leeftijd in deze lijst. Dit jaar konden we maar liefst acht twintigers turven, een heuse verdubbeling ten opzichte van 2016. De absolute Benjamin is – en zal dat nog wel even blijven – deejay Martin Garrix, die wij op zijn 21e al goed achten voor €14 miljoen. Een eervolle vermelding is er voor dance-organisatoren Alex Hes en Essam Jansen, die dankzij de befaamde Don’t Let Daddy Know-concerten een imperium opbouwden dat zij voor niet minder dan €7 miljoen de neus van de hand zouden doen. Toch blijft er voor ons iets te wensen over, want het aantal succesvolle vrouwen was nimmer zo laag. Van de welgeteld vier dames blijft mooimeisje Doutzen Kroes (€24 miljoen) nog altijd veruit het rijkst.  

Nieuwsgierig naar de gehele lijst? Vandaag valt de Quote Top 100 Jonge Miljonairs bij de abonnee's op de mat, vanaf donderdag ligt het nieuwe nummer van Quote in de winkel. Neem dus snel een abonnement op Quote als eerste te lezen, of haast je naar de digitale kiosk van Blendle (€) om alle miljoenenverhalen te lezen. Nu voor de speciale prijs van €3,25! 

Relevant links for: Quote Top 100 Jonge Miljonairs 2017

Related Items for: Quote Top 100 Jonge Miljonairs 2017